друкувати


На Богородчанщині відбувся 14 обласний турнір вальників лісу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-26 03:15:07

На Богородчанщині відбувся 14 обласний турнір вальників лісу. Цей захід проводиться для підвищення кваліфікації працівників галузі, які працюють безпосередньо на лісосіках. За нагороди змагалося 15 команд з усіх районів.

Вони вправлялися у п’яти дисциплінах: підготовка бензопили до роботи, розкряжування циліндричних колод комбінованим різом та на точність, обрізання сучків і валка дерева. Для учасників турніру змагання стало легшим випробуванням, аніж праця з пилою у робочий час. Наприклад, один із учасників, Ярослав, переконує: в горах працювати набагато важче, аніж на рівнині.

Судді для визначення переможця зважали не лише на час виконання тієї чи іншої дисципліни. До уваги брали також і правильність усіх зроблених дій. Особливо прискіпливими рефері були під час валки лісу. Адже це — чи не основний конкурс турніру.

Перше місце на турнірі зайняв Василь Лазорук – працівник «Коломийського лісового господарства». Саме він захищатиме честь області на загальнонаціональних змаганнях. Нагороджували грошовими преміями і інших лісорубів — переможців у кожній із вправ, а також у загальному заліку.

Джерело: Радіо «Західний полюс»