друкувати


Природні рослинні ресурси розподілено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-26 10:00:49

Відбулося засідання обласної комісії за участі першого заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Плав’юка В.С. та начальника обласного управління лісового і мисливського господарства Голубчака О.І., з розподілу лімітів на заготівлю природних рослинних ресурсів (грибів, ягід та лікарської сировини) між підприємствами області, які задіяні у сфері заготівлі і переробки цієї продукції.

В засіданні комісії та в обговореннях пов’язаних з розподілом лімітів взяли участь заступники голів райдержадміністрації Верховинського, Надвірнянського, Долинського та Рожнятівського районів, а також підприємці, що подали заявки на використання грибів, ягід та ін. лісових ресурсів місцевого значення.

З метою посилення державного контролю в галузі охорони, збереження, раціонального використання природних рослинних ресурсів місцевого значення та забезпечення їх відтворення рішеннями обласної ради №176-/2011 від 10.06.2011 року було затверджено ліміти на обсяги заготівлі природних рослинних ресурсів місцевого значення та №177-6/2011 від 10.06.2011 року ставки збору на заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів на 2011 рік та наступні роки.

Суб’єкти підприємницької діяльності, що використали виділений їм ліміт, зможуть звернутися з клопотанням до Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства щодо виділення нерозподіленої частини ліміту.

Слід, також, зазначити, що плата за спеціальне використання лісових ресурсів місцевого значення вноситься тимчасовими лісокористувачами до місцевого бюджету за місцем заготівлі (закупівлі) в розмірі 100% до отримання лісового квитка на весь виділений ліміт.