друкувати


Відбулась колегія Коломийської райдержадміністрації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-21 03:40:15

21 липня 2011 року в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулось засідання колегії за участю начальників відділів і управлінь, сільських, селищних голів.

Про хід виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району за І півріччя 2011 року доповів начальник управління економіки райдержадміністрації Любомир Касіян. У звітному періоді організаторська робота районної державної адміністрації спрямовувалась на забезпечення виконання на території району Конституції і Законів України, актів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень голови облдержадміністрації, подальшого соціально-економічного розвитку території, вирішення життєво важливих питань для жителів району.

Питання соціально-економічного розвитку знаходяться на постійному контролі управління економіки райдержадміністрації та систематично розглядаються на засіданнях колегії райдержадміністрації та відповідних комісіях. Протягом звітного періоду робота райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування спрямовувались на виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку району у відповідності до програми на 2011 рік, яка затверджена рішенням сесії районної ради. Виконання заходів програми економічного та соціального розвитку району за І півріччя 2011 року сприяло стимулюванню розвитку народногосподарського комплексу, реалізації окремих соціальних питань, виконанню рішень та розпоряджень органів виконавчої влади району.

Основним бюджетоутворюючим платежем є податок на доходи фізичних осіб, що складає 85,3% від загальної суми доходів. Середній розмір пенсій в районі зріс на 2,7% з початку року. За І півріччя в районі створено 333 нових робочих місць.

Ведуться роботи по зміцненню матеріально-технічної бази закладів освіти, культури та медицини, а також проводиться ремонт, реконструкція, облаштування та будівництво шкіл і дитячих дошкільних закладів, а саме: завершення будівництва другого пускового комплексу школи села Спас; будівництво та реконструкція дитячих садків в селах Іванівці, Шепарівці, Мала Кам’янка, Княждвір, Кропивище, Замулинці, Джурків, Сопів; розконсервовано будівництво поліклініки в м.Коломия.

В галузі культури за звітний період проводилась культурно-освітня робота. Станом на 1 липня 2011 року заборгованість із виплати заробітної плати на економічно-активних підприємствах району відсутня.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Попадюк та начальник Коломийської оДПІ Світлана Лубоцька доповіли про виконання бюджету району та районного бюджету за І півріччя 2011 року. Бюджет району в цілому виконаний на 119,4 відсотка у порівнянні до уточненого плану на І півріччя 2011 року. У порівнянні з відповідним періодом 2010 року надходження коштів до загального фонду бюджету району збільшилися на 17,2 відсотки. Районний бюджет за І півріччя за доходами загального фонду бюджету виконаний на 114,7 відсотка.

По третьому питанні про заходи з виконання в районі розпорядження голови облдержадміністрації від 06.07.2011 р. № 464 "Про заходи з виконання в області розпорядження Президента України від 21.06.2011р. № 204/2011-рп «Про додаткові заходи з пошуку, дослідження і впорядкування місць поховань жертв війни, політичних репресій та інших трагедій Українського народу» доповідала завідувач сектора з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації Галина Дрібнюк. Задля привернення уваги суспільства, зокрема молоді, до трагічних сторінок в історії держави у плани роботи навчальних закладів району внесено тематичні виховні заходи. Біля села Лісна Слобідка, в лісовому масиві буде розпочато ексгумацію та перепоховання останків загиблих в період квітня-липня 1944 року військовослужбовців Червоної армії. Допомогу та методичні рекомендації надають працівники філії Національного військово-патріотичного музею України "Герої Дніпра" та члени Івано-Франківської регіональної комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій. В районі триває відповідна робота, спрямована на увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій. Зокрема, більшість пам’ятників загиблим у Великій Вітчизняній війні, символічних могил загиблим за волю України, могил і поховань жертв війни та політичних репресій знаходяться під доглядом шкільних колективів, які підтримують належний порядок, проводять різноманітні заходи, а також беруть участь у поминальних панахидах.

В колегії взяв участь заступник начальника головного управління економіки обласної державної адміністрації, начальник управління державним сектором економіки, запобігання банкрутству, підтримки підприємництва та надання послуг Світлана Шкунда.

З усіх питань прийнято позитивні рішення.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА