друкувати


Прикарпаття і Марамуреш розвиватимуть спорт спільними зусиллями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-21 02:40:33

Сьогодні в Івано-Франківській облдержадміністрації начальник головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА Мирослав Карабін і керівник аналогічного управління румунського повіту Марамуреш, професор Корнелій Сивою підписали протокол намірів про співпрацю.

Перші конкретні кроки взаємодії у напрямку розвитку спорту буде визначено упродовж десяти днів з моменту підписання цього документу.

Наразі, за словами заступника голови облдержадміністрації Романа Іваницького, який був присутній при підписанні протоколу, для української сторони є важливими фаховий досвід румунських колег і вивчення спортивної інфраструктури повіту Марамуреш при підготовці до Євро-2012.

Начальник управління спорту та молоді повіту Марамуреш Корнелій Сивою, спілкуючись із колегами, зазначив, що на його батьківщині найбільш розвинені такі види спорту як дзюдо, регбі, плавання та легка атлетика. А ще, як стало зрозумілим, румуни полюбляють гандбол. У повіті Марамуреш створено 52 команди з гандболу.

Мовилося про необхідність виїздів спортивних команд на змагання різних рівнів, що організовуватимуться сторонами. Мирослав Карабін через Корнелія Сивою вже передав запрошення румунським спортсменам взяти участь у прикарпатських сільських іграх, які проводитимуться у серпні, та турнірі дзюдоїстів.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА