друкувати


Внаслідок вибуху «Лимонки» загинув житель Косова

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-20 05:20:15

19 липня близько восьмої години вечора у Косівський райвідділ міліції надійшло повідомлення про вибух невідомого предмета в садибі одного із мешканців Косова. Внаслідок вибуху 41-річний чоловік загинув на місці події.

Як з’ясовано, у той день він перебував на подвір’ї біля оселі, а очевидцями нещасного випадку були його дружина і теща, які поралися по господарству в саду. За інформацією з науково-дослідного експертно-крииміналістичного центру при УМВС в області, фахівці вибухо-технічної служби встановили тип вибухового пристрою. У руках чоловіка вибухнула ручна граната оборонного типу Ф-1 (так звана «Лимонка»). На це вказує знайдений на місці події важіль, яким кріпиться детонатор.

Від вибуху також постраждала дружина загиблого. Її доставлено в Косівську райлікарню з колотою раною на нозі від осколків вибухового предмета. Працівники міліції з’ясовують фактичні обставини трагічного випадку і причини, за яких військова ручна граната випуску 70-х років минулого століття опинилася у господарстві жителя Косова.

Джерело: CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області