друкувати


Українську армію прагнуть реформувати за європейським зразком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-20 02:40:42

Україна бажає мати Збройні сили, інтегровані в європейську систему безпеки.

Про це заявив у вівторок, 19 липня, начальник Генштабу - Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Григорій Педченко під час переговорів у Києві з Верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі адміралом Джеймсом Ставрідісом.

"Проблем на цьому шляху ще чимало, але ми не маємо ніяких сумнівів, що поступово всі вони будуть вирішені", - сказав Педченко, повідомивши Генштаб ЗСУ завершив розробку Концепції подальшого реформування і розвитку армії на період до 2017 року.

Учасники української делегації докладно поінформували представників Стратегічного командування НАТО з операцій про ключові аспекти реформування українського війська, співробітництва України з НАТО в рамках розвитку військових спроможностей, а також участі України в багатонаціональних навчаннях, операціях під проводом НАТО та Силах реагування Альянсу.

Як зазначив Ставрідіс після презентації діяльності українського війська, "добре структурований, продуманий підхід до реформування Збройних сил України не поступається відповідним планам реформування збройних сил інших країн - членів і партнерів Альянсу".

Нагадаємо, раніше начальник Генштабу повідомив, що у Збройних силах України планується сформувати окремий рід військ – Сили спеціальних операцій.

Нове формування буде створено для підвищення спроможностей ЗСУ щодо участі в антитерористичних та інформаційно-психологічних операціях, забезпечення безпеки національного морського судноплавства, захисту життя і здоров'я громадян та об'єктів власності за межами України.

Джерело: ТСН