друкувати


У Косові відбувся оргкомітет з питань проведення Міжнародного Гуцульського фестивалю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-20 04:15:47

До 20 річниці Незалежності України заплановано масові заходи різноманітного характеру. Найколоритнішими і найяскравішими з них будуть фестивалі, в ході яких відображатимуться народні традиції мешканців Прикарпаття.

До слова, 21 серпня 2011 року в селі Спас Коломийського району відбудеться ІІ регіональний відкритий фестиваль автентичної кухні "Смачний Спас", а 27-28 серпня 2011 року – ХІХ Міжнародний Гуцульський фестиваль. Дійства будуть присвячені 20 річниці Незалежності України.

З цього приводу 19 липня 2011 року у м.Косові відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення ХІХ Міжнародного Гуцульського фестивалю. Участь у ньому взяли заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Леся Білищак, начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Людмила Федор та голова Товариства Гуцульщини Вікторія Плахта.

ХІХ Міжнародний Гуцульський фестиваль проводиться в м.Косові та селі Рожнів Косівського району Міністерством культури і туризму України, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Косівською районною державною адміністрацією за ініціативи товариства "Гуцульщина". Мета - розвиток та популяризація традиційних видів народного мистецтва, звичаїв, обрядів етнічної групи українців – гуцулів, підвищення соціального і мистецького статусу автентичного фольклору, виявлення самобутніх творчих колективів, окремих виконавців та майстрів образотворчого і декоративно-ужиткового мистецтва. У програмі фестивалю – конкурсні мистецькі програми художніх колективів учасників фестивалю на концертних площадках у м.Косів та с.Рожнів, гуцульські спортивні забави на стадіоні м.Косів, передача естафети ХІХ Міжнародного Гуцульського фестивалю ХХ Міжнародному Гуцульському фестивалю, масове гуляння тощо.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА