друкувати


Прикарпаття та Буковина готуються до V етапу чемпіонату України «Ралі Україна»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-20 11:00:31

12-14 серпня на теренах Івано-Франківської та Чернівецької областей проходитиме п'ятий етап чемпіонату України з ралі ім. Андрія Александрова «Ралі Україна», присвячений 20-річчю незалежності України.

Як зазначає Автомобільна федерація України, п'ятий етап чемпіонату України – гравійне ралі зі складними та довгими спеціальними ділянками - проходитиме через перевали «Шурдин» та «Німчич». Ця гонка буде включена до календаря FIA на 2012 рік.

До слова, спеціальна ділянка через перевал «Шурдин» колись входила у трасу ралі «Карпати», яке мало статус чемпіонату СРСР з ралі.

За словами голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, проведення на теренах області престижного чемпіонату України з ралі «додасть бонусів інвестиційно привабливому регіону Прикарпаття, адже його висвітлюватимуть провідні національні та міжнародні ЗМІ, до нього будуть залучені представники спортивної сфери та бізнесових кіл Європи та світу».

Своїм розпорядженням №484 «Про підготовку та проведення п'ятого етапу чемпіонату України «Ралі України», присвяченого 20-ій річниці незалежності України, Михайло Вишиванюк затвердив склад Міжрегіонального організаційного комітету, у якому він співголовує, як і президент Автомобільної федерації України Євген Червоненко, голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв. Секретар Оргкомітету - начальник головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА, голова регіонального відділення НОК в Україні, депутат обласної ради Мирослав Карабін. За словами Євгена Червоненка, викладеними у листі голові Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлу Вишиванюку, «від рівня та якості підготовки і проведення «Ралі Україна» залежить не лише перспектива етапів Кубка та чемпіонатів Європи і світу в прикарпатському та буковинському регіонах, а й подальша інтеграція Івано-Франківської та Чернівецької областей у європейське співтовариство, залучення нових інвестицій, активізація туризму, ріст добробуту місцевого населення».

Голові Косівської райдержадміністрації Ярославу Шинкаруку доручено «вжити заходів щодо належної підготовки і проведення ралі та забезпечити інформування населення через ЗМІ про проведення зазначених змагань, з тим, аби уникнути надзвичайних ситуацій».

Контроль за виконанням згаданого розпорядження Михайло Вишиванюк поклав на свого першого заступника Василя Плавюка та заступника Романа Іваницького.

Довідково: Талановитий український гонщик Андрій Александров загинув у 2007 році під час етапу Кубку Європи з ралі у м.Слівен (Болгарія). 2-4 червня у м.Ялті вперше проведено етап Кубка світу з ралі IRC Prime Yalta Rally–2011 (раніше «Ялта-Ралі» був етапом Кубка Європи).

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА