друкувати


Опольське воєводство вдячне освітянам Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-19 04:00:17

Днями на адресу голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка надійшов лист з Польщі за підписом Маршалека Опольського воєводства Юзефа Себеста, у якому слова вдячності «за надзвичайно гостинний прийом» групи польської молоді, яка 11-19 червня перебувала на теренах Прикарпаття в межах проектів «Польща і Україна без упереджень» та «Волонтерство дружби і співпраці».

За словами Маршалека, ці проекти діють з 2006 року і саме завдяки їм представники обдарованої української та польської молоді мають можливість зустрічатися на території Івано-Франківщини та Опольського воєводства «на спільних освітніх семінарах, пізнаючи українські та польські традиції і культуру».

«Щоразу польські групи, які повертаються з поїздки в Україну, перебувають під великим враженням від української гостинності та програми, підготовленої головним управлінням освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації, - йдеться у листі. - Підтримка таких ініціатив має велике значення для побудови нашої взаємної дружби і контактів, які грунтуються на повазі до цінностей власної історії та культури».

Як наголосив Юзеф Себеста, Опольське воєводство і надалі підтримуватиме такі проекти, зокрема, молодіжні, адже «молодь – це та громадська сила, яка в майбутньому буде визначати напрями і творити образ співпраці між нашими народами, формуючи наше спільне бачення життя в об'єднаній Європі».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА