друкувати


Активісти НРУ документально довели підступність радянської держбезпеки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-19 09:00:30

Спецбоївки МДБ, вербування агентури з числа повстанців, використання отрут та інші підступні методи винищення українського підпілля. Все це міститься в новій книзі «Окупанти без маски», яка нещодавно вийшла друком за підтримки Народного руху України і була презентована днями івано-франківцям головою НРУ Борисом Тарасюком та лідером «Молодого народного руху» Іваном Крульком.

Зі слів пана Крулька, видання являє собою збірку розсекречених документів про боротьбу радянських органів держбезпеки проти Української повстанської армії. При цьому центральним документом книги стала підготовлена в другій половині 40-х років доповідна записка на ім’я міністра державної безпеки УРСР Сергія Савченка, в якій містяться пропозиції щодо використання проти повстанців усього арсеналу найпідступніших методів боротьби, аж до переодягання в однострої УПА і вчинення під виглядом підпільників злочинів проти простого люду.

Брошура «Окупанти без маски» стала важливим матеріалом під час семінарів з розвінчування міфів радянського тоталітарного минулого, які молоді рухівці проводили в рамках традиційного таборування біля підніжжя Говерли 15-17 липня.

Автор: Сергій БІЛИЙ