друкувати


Михайло Вишиванюк взяв участь у Всеукраїнській прощі до Зарваниці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-18 05:25:54

Минулої неділі голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк взяв участь у багатотисячній Всеукраїнській та молодіжній прощі до Зарваниці.

Архиєрейську Святу Літургію в чудотворному місці, Марійському духовному центрі, де в XIII столітті київському ченцеві явилася Пресвята Богородиця, провів глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. Відбулося також освячення води та релігійної атрибутики.

За словами Михайла Вишиванюка, звертаючись до прочан Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук наголосив, що «у нинішньому стрімкому часі дуже важливо не загубитися на земній дорозі, зрозуміти, що є у нашому житті головним, а що другорядним, щоб не бути надто обтяженими дрібничковими речами».

«Без Божого світла кожен із нас втрачає свою унікальність, перетворюється на темну масу, - зауважив Блаженніший Святослав Шевчук, висловлюючи побажання, щоб Пречиста Діва Марія пригорнула кожного до свого Серця», - каже Михайло Вишиванюк.

Довідково: Всеукраїнська та молодіжна проща відбулася 16—17 липня в Зарваниці Теребовлянського району Тернопільської області. Цього року її учасниками було майже 150 тис. прочан. На Всеукраїнську прощу прибули паломники з Хмельницька, Кам‘янця-Подільського, Одеси, Криму, Донецька, Дніпропетровська, Харкова, Дніпродзержинська, Херсону, Скадовська, Кременчука, Рівненщини, Дубна, Луцька, Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Чернівців.

Марійський духовний центр у Зарваниці входить до двадцятки Марійських центрів світу. Щороку на Всеукраїнські прощі сюди приходить до 100 тис. паломників.

За інформацією Тернопільсько-Зборівської Єпархії УГКЦ щороку на відпуст до всесвітньовідомої святині Української Греко-Католицької Церкви — Зарваницького Марійського Духовного центру прибувають прочани зі всієї України і з-за кордону, щоб поклонитися Зарваницькій Чудотворній іконі Божої Матері, просити здоров’я, благополуччя для своїх рідних й близьких, прощення гріхів. Відпустового значення Зарваниці надав Папа Римський Пій IX в XIX столітті.

У програмі Прощі відбувся фестиваль «Відлуння», приурочений 10-ій річниці приїзду блаженного Івана Павла ІІ в Україну. Переможцям фестивалю буде надано можливість записати студійний альбом.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА