друкувати


На території 63-го КЗЗ в Івано-Франківську збудують Палац спорту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-18 04:00:16

Про це йшла мова на виїзній нараді, минулої п'ятниці, керівників Івано-Франківської області та ініціативної групи, що відбулася наприкінці минулого тижня.

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, голова обласної ради Олександр Сич разом з представниками міської влади та прикарпатських спортивних клубів оглянули земельну ділянку, площею 4 га, обрану для майбутнього будівництва сучасного спортивного комплексу. Нині ця земля перебуває у власності Міністерства оборони України, тож у Кабінет Міністрів України спрямують клопотання про передачу її на баланс Івано-Франківська. Після офіційної відповіді обласна рада розгляне питання щодо виділення коштів на проведення проектно-кошторисних робіт.

За прогнозами, план майбутнього Палацу спорту може бути готовий вже до кінця року. Його зведення обійдеться приблизно у 30 млн. грн.

«Менш ніж за місяць візьме старт одинадцятий Кубок УЄФА з міні-футболу, у якому честь України захищатиме івано-франківський "Ураган". Тому місту Івано-Франківську, команді «Ураган», яка дійсно заслужила, давно слід мати відповідний спортивний комплекс», - зазначив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

За його словами, будівництво нового спортивного центру пообіцяв голова обласної ради Олександр Сич. Мовляв, прийнято рішення оголосити конкурс, залучивши іноземні компанії.

Довідково: Івано-Франківський «Ураган» - п'ятий український клуб, що зіграє в Кубку УЄФА.

Кубок УЄФА з міні-футболу - щорічний турнір, що визначає найсильніший міні-футбольний клуб Європи. Проводиться під егідою УЄФА, починаючи з сезону 2001-2002. У розіграші цьогорічного Кубку УЄФА залучені 49 клубів з 48 держав.

Головний тренер івано-франківської команди з міні-футболу «Ураган» Сергій Гупаленко.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА