друкувати


Сьогодні Прикарпаття відвідав народний депутат Борис Тарасюк

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-15 04:15:15

Сьогодні Прикарпаття відвідав лідер Народного Руху України, народний депутат Борис Тарасюк. На прес-конференції акцентував на підсумках політичного сезону.

У внутрішній політиці, за словами народного депутата, відбувається наступ влади на опозицію, свідченням чого є суди проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Основна їх мета, переконаний Борис Тарасюк, — усунути екс-прем’єра від наступних парламентських та, можливо, президентських виборів.

Серед інших негараздів — мізерне підвищення заробітних плат та пенсій, а мета пенсійної реформи — виконання зобов’язань перед МВФ. Що ж до закону про парламентські вибори, то, на думку лідера Народного Руху, потрібно використовувати вже перевірений закон, який діяв на виборах 2006 та 2007 років та був визнаний закордонними спостерігачами як демократичний.

Борис Тарасюк також повідомив, що згідно з результатами соціологічних опитувань протестні настрої серед населення вже перевищили той рівень, що був перед Помаранчевою революцією. Тому, на його думку, тільки питання часу, коли вони вибухнуть.

Що ж до зовнішньої політики, то всю провину за невигідні для України відносини з Росією народний депутат покладає на сьогоднішню владу, в той час як успіхи у переговорах за асоціативне членство та зону вільної торгівлі з ЄС зараховує до успіхів попередньої влади.

Основна ж мета приїзду в область — відкриття до Дня підписання Декларації про Державний суверенітет України Всеукраїнського таборування Молодого Руху, де візьме участь близько півтисячі молодих рухівців з усіх куточків України.

Детальніше — заступник Голови НРУ, лідер Молодого Народного Руху Іван Крулько:

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК