друкувати


Роботу чиновників оцінюватиме громада

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-15 09:00:40

Публічно звітуватись перед громадою зобов’язали керівників структурних підрозділів Івано-Франківського міськвиконкому та комунальних служб міста депутати міської ради.

Своїм вчорашнім рішенням вони затвердили графік, за яким такі публічні звіти відбуватимуться у форматі відкритих засідань постійних депутатських комісій прямо на Вічевому майдані обласного центру, так що кожен мешканець міста зможе прийти послухати чиновників та задати йому найбільш наболілі питання. «Такі звіти, - прокоментував рішення секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків, - потрібні нам насамперед для того, щоб громада знала, що ми контролюємо роботу чиновників і хочуть довести її результати до широкого загалу».

Характерною рисою новації є обов’язок керівників звітуватись перед громадою особисто, не відправляючи замість себе різного роду заступників та помічників, а щоб звіт не переходив у площину балачок на відсторонені теми, його, за порадою депутата Ярослава Бачкура, дублюватимуть документально та ще й розвішуватимуть на офіційному сайті міської ради.

Автор: Сергій БІЛИЙ