друкувати


Любов до України у творах молодих літераторів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-13 05:00:47

Талантами повниться Галицька земля. Для обдарованої молоді Прикарпаття, яка пробує себе в літературі, організували конкурс «Україно, тобі вже двадцять», присвячений 20-й річниці незалежності України.

Організаторами виступили «Молоді регіони» та обласна молодіжна адміністрація. У конкурсі поетичної та прозової творчості взяли участь 46 молодих людей віком від 15 до 28 років, кожен з яких представив не менше п’яти творів. Роботи подавали оргкомітету з 28 березня по 28 червня. Далі їх буде оцінювати журі, до складу якого входить Василь Карп’юк, Алла Пасс, Ольга Гуцуляк та інші.

Одна з конкурсанток Рудейчук Мар’яна вважає, що такий конкурс необхідний молодим людям для розвитку таланту. « Я як літератор-початківець зрозуміла, що це мій шанс проявити себе. Приходить момент, коли ти хочеш проявити свій талант, відчути себе у цій царині. Завдяки цьому проекту можуть бути виявлені нові імена, які в майбутньому імовірно стануть великими літераторами»,- стверджує Мар’яна.

Підсумком конкурсу буде не лише визначення переможців та нагородження їх, а й друк збірки, до якої увійдуть п'ятнадцять найкращих творів конкурсу «Україно, тобі вже двадцять».

Автор: Вікторія БІЛА