друкувати


63-й завод з боргової ями виведуть… поляки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-12 11:00:26

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк пригрозив оголосити 63-й Котельно-зварювальний завод банкрутом. Про це він заявив на колегії ОДА.

Борг по заробітній платі перед працівниками 63-го КЗЗ на сьогоднішній день складає 621 тис. грн. Як повідомило керівництво заводу, борг за виготовлену та відпущену продукцію перед заводом складає 360 тис. грн. Наразі підписаний контракт з польськими партнерами на суму близько 3 мільйонів гривень. Івано-франківські котельнозварювальники робитимуть для поляків металеві каміни. Одночасно, проробляються варіанти співпраці з українськими замовниками. Зокрема, вже досягнуто домовленостей про виготовлення металевих конструкцій для нового оптового ринку в місті Луцьку та направлено заявки на участь в ряді вигідних тендерів. Це дає керівникам заводу підстави стверджувати, що вже за 2 місяці підприємство ліквідує існуючу заборгованість.

Така заява дещо пом’якшила позицію губернатора, проте не переконала його остаточно. Він пообіцяв особисто разом з головою облради відвідати завод і зазначив: «Якщо за 2 місяці заборгованість по зарплатні не зникне, то ми оголосимо завод банкрутом і заберемо його за борги».

Автор: Вікторія БІЛА