друкувати


Відбувся виїзний пленум правління обласної організації НСЖУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-11 05:03:27

У Коломиї відбулося виїзне засідання пленуму правління обласної організації НСЖУ, на якому йшлося про хід підготовки до звітно-виборної кампанії, заслухано і підтримано заяву головного редактора міської газети "Коломийський вісник" Василя Дем’яніва про ситуацію навколо часопису, створення нових первинних організацій тощо.

У вересні цього року починається звітно-виборна кампанія в первинних і міськрайонних організаціях НСЖУ, яка триватиме до кінця жовтня. Обласна звітно-виборна конференція запланована на 16 березня, а з’їзд журналістів України — 21-24 квітня наступного року.

Підсумковим зборам передує велика організаційна робота з відбору у Спілку найбільш авторитетних кандидатів, творчих працівників газет, радіо, телебачення, розгляд і обговорення найбільш хворобливих проблем журналістики, які, на жаль, вирішити на місцях не завжди вдається. Є приклади порушень у сфері свободи слова, утиску на журналістів, припинення випуску періодичних видань, звільнення з посад керівників ЗМІ тощо. Кожен з таких фактів не проходить поза увагою секретаріату обласної організації НСЖУ, розглядається на місці і вживаються відповідні заходи, — зауважила відповідальний секретар Вікторія Плахта.

На пленумі заслухано заяву члена правління обласної організації, головного редактора міської газети "Коломийський вісник" Василя Дем’яніва про ситуацію навколо часопису. Нагадаю, у лютому позаминулого року зі складу співзасновників газети в односторонньому порядку, без згоди колективу, вийшла міська рада, залишивши її напризволяще. Як наслідок із січня цього року газета припинила вихід. У заяві, адресованій прокурору Коломиї (копії — міському голові, генеральному прокуророві та Міжвідомчій комісії з інформаційної безпеки…), мова йде про відновлення співзасновництва "Коломийського вісника".

Пленум розглянув також ряд організаційних питань. По закінченню роботи члени правління відвідали садибу Героя України, колишнього міністра сільського господарства та колишнього керівника агрофірми "Прут" Василя Ткачука.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК