друкувати


В «Артек» поїдуть понад дев'ять десятків юних прикарпатців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-11 06:00:16

У середу, 13 липня, працівники головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації відправлять 91 дитину пільгових категорій в Міжнародний дитячий центр «Артек» на VІ тематичну оздоровчу зміну «Україна запрошує друзів», що триватиме з 14 липня по 3 серпня.

Зокрема, черговими «артеківцями» стануть 17 дітей-сиріт, а також позбавлених батьківського піклування, 14 вихованців багатодітних та малозабезпечених сімей, 20 школярів, які перебувають на диспансерному обліку, 29 талановитих та обдарованих дітей, 3 дітей з обмеженими фізичними можливостями, 5 учасників Х Міжнародного дитячого фестивалю «Змінимо світ на краще», а також 3 фіналісти Національного відбору конкурс дитячої пісні «Євробачення – 2011».

Довідково: Відправлення дітей до «Артеку» відбудеться 13 липня о 12.30 із залізничного вокзалу м. Івано-Франківська. Розпорядженням обласної державної адміністрації №400 від 14 липня утворено обласний штаб з організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2011 році, який очолює перший заступник голови ОДА Василь Плавюк.

З 5 по 12 липня триватимуть об'їзди робочої групи обласної державної адміністрації (представників головних управлінь у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти і науки, охорони здоров’я, економіки обласної державної адміністрації, територіального управління Держгірпромнагляду в області, управління МНС України в області, управління у справах захисту прав споживачів, обласної санітарно-епідеміологічної станції) стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку дітей області «з метою контролю за оздоровчим процесом».

Заплановано охопити оздоровчо-відпочинковими послугами 82 000 дітей пільгових категорій, віком від 7 до 17 років, що становитиме 52,8 відсотків. Як запевняють в головному управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА, буде забезпечено оздоровленням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 70% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Відповідно до прогнозованих показників фінансове забезпечення оздоровчої кампанії 2011 року складе 16 872 150 грн (201 000 грн – кошти державного бюджету, 3 900 000 грн – кошти обласного бюджету, 5 684 150 грн – кошти районних, міських бюджетів, 5 240 000 грн - кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, 1 847 000 грн - залучені кошти).

20 червня Кабінет Міністрів України видав постанову №586 «Деякі питання фінансування заходів з оздоровлення та відпочинку дітей», відповідно до якої на заходи з літнього оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів та дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей Івано-Франківській облдержадміністрації виділено 201 тис. грн.

На території Івано-Франківщини 11 позаміських закладів оздоровлення та санаторного типу, 621 – дитячий заклад відпочинку з денним перебуванням (пришкільні табори), 23 – дитячі заклади праці і відпочинку та 100 наметових містечок.

1 липня розпочав роботу позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Буковель», що знаходиться в с. Поляниця Яремчанської міської ради.

Працівники управління ДАІ в Івано-Франківській області опікуються безпекою перевезення організованих груп дітей до місць оздоровлення та відпочинку і у зворотному напрямку, здійснюється безоплатне супроводження автобусів інспекторами Державної автомобільної інспекції.

Загальна кількість дітей, охоплених послугами з відпочинку та оздоровлення, станом на 11 липня складає 77 523 осіб, або 94,5% від запланованого.

Як зазначають в головному управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту ОДА, в закладах відпочинку та оздоровлення, які функціонують на території нашого краю, не зафіксовано випадків харчових отруєнь, інфекційних захворювань та травматизму серед дітей.

Загалом від початку року до МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» направлено на тематичні оздоровчі зміни 637 дітей пільгових категорій (МДЦ «Артек» - 454 дитини, УДЦ «Молода гвардія» - 183 дітей). В Івано-Франківській області мешкає 155 288 дітей.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА