друкувати


9 липня в Івано-Франківську відбудеться «Бобовата-фест»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-09 11:00:39

Найближчий суботній вечір у Івано-Франківську пройде під знаком найтепліших почуттів. На Острові Кохання, що на міському озері, зберуться не лише традиційні відвідувачі цієї природної оази — закохані пари та рибалки.

9 липня о 18-й тут стартуватиме свято добра, радості й любові. Його ім'я — «Бобовата-фест» — за назвою однойменного прикарпатського оркерстру.
Бобовата — це так звана «бактерія дружби». Молоді люди з Орестру її імені творять у специфічному стилі інтелектуальний етно-глюк. Вірші відомих поетів вони супроводжують акомпанементом сопілки, дримби чи калімби.

Організатори запросили на фестиваль відомого письменника Тараса Прохаська. Окрім нього учасниками стануть знаменитості студентських гуртожитків, барди та музичні колективи, а також молоді літератори-початківці.

Долучитися до фестивалю зможуть усі охочі. Гості з інших регіонів, які не встигнуть на майже спонтанно організоване дійство, вже отримали дозвіл організаторів на проведення подібних свят у своїх містах. Щодо Івано-Франківська, то наступний «Бобовата-фест» тут мають намір провести вже за місяць.

Джерело: Радіо «Західний полюс»