друкувати


Манявському Скиту - 400

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-08 12:00:49

Хресто-Воздвиженський Манявський монастир, який називають Українським Афоном, сьогодні відзначив 400-річчя. Святкову літургію з нагоди річниці обителі очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Русі Філарет.

«Києво-Печерська Лавра, Почаївська Лавра, Манявський Скит – це є святині українського народу, до яких завжди тягнулися люди, - мовив Патріарх журналістам. - Я кожного року приїжджаю на свято у Манявський Скит для того, щоб помолитися у цьому святому місці, благословити людей, утверджувати віру, відроджувати духовність у нашій державі».

Після літургії було освячено Хрест на честь 400-річчя заснування Скита та в пам'ять про явлення Пресвятої Богородиці.
У велелюдних урочистих святкуваннях взяли участь представники обласної влади – голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, заступник голови ОДА Роман Іваницький, заступник голови-керівник апарату ОДА Роман Струтинський.

Довідково: Засновник Манявського монастиря і його перший монах Йов Княгиницький оселився у Марковій пустині орієнтовно у 1608 році, а першу невелику церкву збудували й освятили тут у 1611 році. Нині монастир є історико-архітектурним заповідником.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА