друкувати


Басейн передали – посади створять

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-07 11:00:00

Програму навчання четвертокласників плаванню в місті Івано-Франківську ухвалили ще в 2007 році. Для цього було складено графік відвідування басейнів міста молодшими школярами.

Складність у формуванні такого графіку була у тому, що деякі басейни перебували на балансі загальноосвітніх шкіл. Нещодавно плавальний басейн ЗОШ №24 було передано на баланс Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи №2. Це, на думку керівництва міського управління освіти та науки, сприятиме залученню до навчання плаванню більшої кількості дітей. Проте, не все так просто. Адже для нормального функціонування басейну до штату ДЮСШ №2 необхідно ввести чотири з половиною посадові одиниці: дезінфектора, прибиральницю, медсестру, працівника з обслуговування електрообладнання та – на половину ставки – робітника з обслуговування і поточного ремонту будівель.

Введення у штатний розклад ДЮСШ №2 зазначених посад розглядалось під час нещодавнього засідання міськвиконкому. Найбільше суперечок спричинили питання, де ж взяти кошти на оплату праці медсестри, електрика та фахівця з ремонтів. Якщо дезінфектор та прибиральниця попросту були введені зі штату ЗОШ № 24 та введені до штату ДЮСШ № 2, то забрати від школи медсестру, фахівця з ремонтів та електрика (зрештою, останньої посади там взагалі не передбачено) виявилось неможливим. При цьому, як стверджує керівництво ДЮСШ, без медсестри використання басейну для потреб дітей є неприпустимим згідно санітарних норм, а електрика наразі немає в жодному з п’яти басейнів, що перебувають на балансі спорт школи. Тож доведеться створювати вказані посади, як то кажуть, з нуля.

Автор: Вікторія БІЛА