друкувати


Юні спортсмени-прикладники з Івано-Франківська стали чемпіонами світу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-06 02:45:15

Із 26 по 29 червня у Санкт-Петербурзі проходив другий Чемпіонат світу серед юніорів з пожежно-прикладного спорту. Десять команд з усього світу змагалися у чотирьох категоріях: підйом по штурмовій драбині, подолання стометрової смуги з перешкодами, пожежній естафеті та бойовому розгортанні. Збірна України, в складі якої виступали і юні прикарпатці - Роман Витвицький та Іван Куртяк -  виборола першість на цих змаганнях і стала чемпіоном світу.

У запеклій боротьбі, впевнено обійшовши своїх однолітків  з Кореї, Чехії, Білорусі та  інших країн, українці завоювали 15 золотих, 4 срібні та 2 бронзові медалі. Крім того, юнацька збірна України  встановила на Чемпіонаті світовий рекорд з бойового розгортання, впоравшись із завданням за 20,39 сек. Сприяла перемозі наших юніорів  підтримка наставників команди - старшого тренера збірної України з пожежно-прикладного спорту Миколи Петрука та тренера Романа Губського.

Юні чемпіони світу – 14-літні Роман Витвицький та Іван Куртяк – учні відповідно івано-франківської гімназії №3 та ЗОШ №25 – ще й зараз не можуть повірити, що їм вдалося зробити неможливе, адже займаються пожежно-прикладним спортом десь близько року. Але хороші спортивні дані, воля до перемоги та щоденні невтомні тренування зробили їх результати недосяжними для суперників. А ще, кажуть юні чемпіони, вони відчують постійну підтримку Управління МНС в області в особі його начальника Володимира Чернецького. Керівник обласного рятувального відомства активно підтримує молодих спортсменів, надає допомогу в проведенні тренувальних зборів, сприяє участі в різного рівня змаганнях. Приємно, що й цього разу юні прикладники виправдали покладені на них надії: спортсмени збірної України показали чудові результати й довели всьому світу, що вони -  найкращі!

Джерело: Центр пропаганди УМНС в Івано-Франківській області