друкувати


Американці зацікавились приватизацією української енергетики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-04 03:17:45

Корпорація AES (США) не планує взяти участь у майбутній приватизації української енергетики, заявила головний виконавчий директор AES в Україні Альфія Джумаєва.

"AES зацікавлена розширювати свою участь в енергетиці України", - сказала вона.

Наразі AES вже володіє в Україні двома енергозабезпечувальними компаніями, - "AES Київобленерго" і "AES Рівнеобленерго".

За словами Джумаєвої, окрім розподільного сектора, у корпорації є серйозний світовий досвід роботи в генерації, у тому числі у країнах СНД.

"Певні кошти для інвестування у корпорації AES є, і рішення, куди їх інвестувати формуються на основі аналізу головних чинників інвестиційного клімату країни: зворотність інвестицій, прозорість, стабільність, передбачуваність середовища", - відмітила Джумаєва.

Нагадаємо, 30 червня голова Фонду держмайна Олександр Рябченко підписав щомісячний графік розміщення держпакетів акцій енергокомпаній.

Як повідомлялося, Фонд державного майна розраховує в 2011 році отримати 6 млрд гривень від продажу держпакетів акцій двох енергогенеруючих компаній і дев'яти енергопостачальних.

За словами глави приватизаційного відомства, перші торги пройдуть в липні 2011 року, а самі енергокомпанії будуть виставлятися трьома групами.

Дві перші групи будуть сформовані у складі однієї генкомпанії і трьох обленерго кожна, а до третьої увійдуть тільки три обленерго.

Джерело: ТСН