друкувати


Засуджений до позбавлення волі покінчив з життям самогубством

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-04 02:26:17

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області повідомляє про те, що зранку 1 липня в ізоляторі тимчасового тримання Івано-Франківського міськвідділу міліції покінчив з життям шляхом самогубства засуджений громадянин Т., 1989 року народження, житель Надвірнянського району.

З метою інформування населення про фактичні обставини смерті і упередження будь-яких домислів чи трактувань з цього приводу офіційно повідомляємо, що жодних слідчих дій щодо цього чоловіка міліція не проводила. Даного громадянина 30 червня, тобто напередодні самогубства, було взято під варту в залі суду після оголошення йому вироку колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Івано-Франківської області. Суд визнав жителя Надвірнянського району винним у скоєнні крадіжок та втягнення у злочинну діяльність неповнолітньої особи, відтак призначив засудженому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 3 роки 6 місяців.

У камері ізолятора тимчасового тримання засуджений перебував наодинці одну добу і цього ж дня його мали допровадити в установу пенітенціарної служби для осіб, засуджених до позбавлення волі.

Засуджений вчинив самогубство, скориставшись простирадлом. Один з постових міліціонерів намагався надати першу медичну допомогу, в ІТТ негайно викликали бригаду «швидкої допомоги», однак повернути до життя самогубця не вдалося.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області