друкувати


Прикарпатські боксери перемогли на міжнародному турнірі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-04 01:15:36

Команда боксерів з Івано-Франківської області тріумфувала на представницькому турнірі, що відбувся в Кузнецовську, що на Рівненщині. У середу, 29 червня, четверо наших спортсменів виступили у фінальних поєдинках.

Про перипетії 26-го турніру в Кузнецовську кореспонденту sport.if.ua розповів тренер Роман Федів, який перебував там разом з нашими боксерами.

Загалом наша команда налічувала сім боксерів. Забігаючи наперед, скажемо, що одразу четверо з них пробилися до фінальних боїв.

У вазі до 64 кг виступали двоє прикарпатців. Вже у другому бою іванофранківці Іван Грушка та Володимир Марценюк змушені були боксувати один проти одного. Судді віддали перемогу Грушці 4:1. Далі у півфіналі Іван за явної переваги переміг суперника з Молдови.

У фінальному бою Іван Грушка зійшовся з досвідченим боксером з Житомира. Суперники вже неодноразово боксували один з одним у цій вазі, тож чудово знали боксерську манеру один одного. Цього разу іванофранківець не дав жодних шансів своєму візаві. Це підтвердили і судді, які одноголосно віддали перемогу Івану Грушці — 5:0. Отже він провів чотири переможні бої та виборов «золото».

У вазі до 75 кг коломиянин Арсен Різун у фіналі вийшов на одного з кращих боксерів турніру, технічного білоруса. «Арсен дуже достойно тримався у цьому поєдинку, — говорить Роман Федів. — Перші два раунди були доволі рівними, але у третьому раунді білорус все таки переломив хід поєдинку і переміг». Через цю поразку Різун змушений був задовольнитися срібною медаллю.

У вазі до 81 кг до фіналу пробився іванофранківець Владлен Харламов. У першому бою він здолав росіянина, наступним не витримав натиску нашого боксера представник Рівного. «У фіналі Влад вийшов на місцевого спортсмена з Кузнецовська, — розповідає Роман Федів. — Це означало, що для золотої медалі потрібно було не просто перемагати, а бути на голову вищим за суперника, і Влад зробив це. У кожному раунді він тримав явну перевагу. Тому він таки виборов золоту медаль — йому одноголосно присудили перемогу 5:0».

Івано-франківський тяж Віталій Мерінов у першому своєму бою категорії до 91 кг переміг члена збірної України з Вінниці Олександра Яцину. Другий бій був проти принципового суперника з Миколаєва Івана Ребера. Як каже Роман Федів, перший раунд боксери провели у рівному протистоянні, у другому раунді ініціативу взяв іванофранківець, а в третьому раунді Віталій показав особливо сильний бокс, тож судді віддали йому перемогу 5:0.

У фіналі на Мерінова чекало протистояння з київським боксером Артемом Усіком. «Цей бій був найважчим для Віталія, — говорить Роман Федів. — Усік — дуже швидкий боксер, до того ж він є шульгою. Та незважаючи на це, у кожному раунді Віталій був сильнішим за нього, особливо вдало він діяв у кінцівках раундів. Тож судді віддали перемогу саме нашому боксеру — 5:0». Варто зазначити, що разом із цією перемогою Віталій Мерінов виконав норматив майстра спорту України з боксу.

До боїв за медалі не змогли пробитися іванофранківці Назар Боднарчук та Алішер Абдукадиров. Назар у другому бою програв представнику Рівного, а Алішер також у другому бою поступився російському боксеру з Воронежа. Отож, з десяти вагових категорії у фіналах чотирьох виступили прикарпатські боксери. Три золотих та одна срібна медалі дозволили нашій команді зайняти перше місце на цьому турнірі.

Варто зазначити, що трої золотих медалісти, Владлен Харламов, Віталій Мерінов та Іван Грушка (на першому фото), тренуються в івано-франківському спортивному клубі «Форум» під керівництвом тренера Володимира Вострецова.

Вже традиційно міжнародний турнір в Кузнецовську збирають численне представництво. Цього разу зібралося близько 100 боксерів з України, Росії, Білорусі та Молдови. Турнір відбувається на призи РАЕС та присвячений пам’яті героя-розвідника Миколи Кузнецова.