друкувати


Прикарпатський юридичний інститут випустив нове міліцейське поповнення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-04 10:00:40

160 молодих лейтенантів міліції днями востаннє пройшли урочистим маршем по плацу рідної Alma Mater - Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету внутрішніх справ. Тут 29 червня відбувся традиційний для цієї пори випуск офіцерів-правоохоронців.

Урочиста посвята в правоохоронці символічною булавою, зачитування наказу про присвоєння перших офіцерських звань, вітання від керівництва, високих гостей, колег та рідних і нарешті останнє проходження урочистим маршем з посипанням, за давнім офіцерським звичаєм, усіх присутніх «золотим дощем» з монет – усі ці речі міцно вкорінилися у традиціях Інституту, тому уявити собі церемонію випуску без сьогодні вже не можливо, а отже чи варто дивуватись, що кожен новий випуск схожий на інші? Тим не менш кожен випуск є особливим. Адже кожного року Інститут дає путівку в життя десяткам молодих людей, які обрали долю служіння людям, захисту їх прав і свобод від злочинних посягань.

Як повідомив начальник ПЮІ ЛьДУВС полковник міліції Мирослав Бучко, більшість цьогорічних випускників – 106 хлопців і дівчат – поповнять лави міліції громадської безпеки, ще тридцятьох випускників чекає нелегка доля оперуповноваженого карного розшуку. Родзинкою ж нинішнього свята став перший випуск курсантів, які навчались з напрямком «Автомобільний транспорт». В ходжі навчання вони крім юридичної здобули також технічну освіту. «Всі без виключення офіцери, – розповідає пан Бучко, – будуть працевлаштовані на посади в органах МВС. Більше того: з самого моменту зарахування до Інституту всі вони вважаються співробітниками органів внутрішніх справ. На всіх їх чекають ті управління МВС, які направляли їх на навчання до нашого Інституту». Крім УМВС в Івано-Франківській області, це також управління внутрішніх справ в Тернопільській, Закарпатській Чернівецькій, Хмельницькій та інших шести областях.

Суму цьогорічному випуску додав той факт, що цьогоріч до ПЮІ не буде прийнято жодного курсанту. Причина цьому – загальне скорочення органів МВС. Ба навіть саме існування Інстиуту як вищого навчального закладу сьогодні перебуває під великим питанням. Точаться розмови про плани реорганізації його на коледж. Щоправда, відповідної постанови Кабінету Міністрів України, - розповідає начальник вишу, – сьогодні ще немає, а отже залишається надія…

Автор: Сергій БІЛИЙ