друкувати


Відбулось засідання Коломийського виконкому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-01 03:30:06

На початку засідання Коломийський міський голова Ігор Слюзар представив присутнім у залі народного депутата України від “Нашої України” Володимира Ар'єва.

На порядок денний виносились такі основні питання:

1. Про матеріально-технічний стан установ культури (доповідала начальник відділу культури і туризму міської ради У.Мандрусяк);

2. Про організоване завершення 2010-2011 навчального року та підготовку до нового навчального року (доповідав заступник начальника управління освіти міської ради Вінтоняк В.С.).

Як відзначила, начальник відділу культури і туризму Уляна Мандрусяк, заклади культури міста потребують більшої фінансової підтримки для забезпечення населення і гостей міста культурно-мистецькими послугами, які відповідали б сучасним вимогам.

У підпорядкуванні відділу культури і туризму знаходиться 13 установ. На жаль, водопостачання і водовідведення мають не всі установи. Внутрішні системи електропроводки у всіх закладах застарілі і потребують заміни.

За останні роки зроблено капітальні ремонти фасадів МБК “Народний Дім”, ДМШ №1, ДХШ ім.Я.Пстрака, бібліотеки №3 для дорослих, частини приміщень ДМШ №2.

Колектив музею історії міста Коломиї власними силами виготовляє експозиційне обладнання і щорічно відкриваються нові експозиції. В цьому році розпочнеться ремонт та реконструкція підвальних приміщень для створення музею визвольних змагань.

Музичні школи міста потребують ремонту, реставрації і придбання нових музичних інструментів, столів, стільців, класних дошок, а художня - натюрмотрного фонду та гончарної печі.

В обговоренні даного питання виступила директор готелю “Писанка”, голова Коломийської міськрайонної організації Конгресу української інтелігенції, заслужений працівник культури України Ольга Руданець, яка висловила стурбованість станом справ у матеріально-технічному забезпеченні закладів культури, зокрема бібліотек, у шести з яких немає комп'ютерів, немає відповідних умов праці.

Члени виконкому взяли до відома інформацію начальника відділу культури і туризму і вирішили фінансовому управлінню міської ради при формуванні міського бюджету щорічно передбачати кошти на матеріально-технічне забезпечення установ культури міста.

По другому питанню порядку денного заслухано інформацію заступника начальника управління освіти міської ради Вінтоняка В.С. Як відзначив доповідач, для підготовки закладів освіти до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період в бюджеті на проведення капітальних ремонтів виділено 420 тисяч грн, в тому числі з бюджету розвитку 250 тисяч грн. Та на поточні ремонти 61,4 тисячі грн. З фонду розвитку на реконструкцію будівель та систем опалення закладів освіти передбачено понад 3 млн грн.

Разом з тим, є ряд недоліків у підготовці навчальних закладів до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період. Зокрема, потребують ремонту спортивні споруди, не забезпечено навчальні заклади спортивним інвентарем та іншим необхідним навчальним обладнанням відповідно до навчальних програм.

На жаль, члени виконкому бурхливо почали обговорювати стан підготовки навчальних закладів до зими і вирішили відкласти дане питання на доопрацювання.

Затверджено план роботи виконкому міської ради на друге півріччя 2011 року.

Заслухано два питання щодо проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Коломиї та проведення перевірки готовності підприємств, установ та організацій міста щодо гарантованої поставки транспортних засобів національної економіки до військових формувань на 2011 рік.

Члени виконкому затвердили положення про комісію з питань захисту прав дитини при виконкомі міської ради, розглянули питання про представлення до нагородження ювілейною медаллю “20 років Незалежності України” ряду коломиян і про представлення до почесного звання “Заслужений працівник культури України” завідуючої бібліотекою для дорослих Любові Ковтуник.

Найбільш жваве обговорення викликало питання коригування діючого тарифу на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій затвердженого рішенням виконкому від 30.03.2010р. №87 та від 24.06.2008р. №178. По даному питанню доповідав директор комунального підприємства “Житлоінфоцентр” Василь Михайлищук.

В обговоренні виступили народний депутат України В.Ар'єв, депутати міської ради Л.Глушков, В.Вандич, М.Комісарук. Володимир Ар'єв пригрозив клопотати про протест прокурора у випадку прийняття нових тарифів. Незважаючи на це, виконком міскьї ради вирішив комунальному підприємству “Житлоінфоцентр” провести з 10 липня цього року коригування діючого тарифу на послуги з утримання будинків та прибудинкової території. Базовий тариф становитиме 1,22 грн в місяць за один квадратний метр загальної площі квартири та оплату за користування ліфтом 0,32 грн за один квадратний метр.

Розглянуто ряд питань щодо виділення коштів з резервного фонду міського бюджету, щодо складу міського комітету забезпечення доступності інвалідів, про зняття з балансу приватизованого будинку, надання дозволів на відчуження житла, про опіку над малолітньою, про надання дозволу на розміщення МАФІв на території міста Коломиї, про взяття на квартирний облік, про введення в дію рішення конкурсного комітету щодо визначення переможців конкурсу автомобільних перевізників та 7 питань щодо оформлення права власності на об'єкти нерухомого майна та індивідуальні будинки та квартири.

Всього розглянуто 42 питання і прийнято 41 рішення.

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення Коломийської міської ради