друкувати


Сільські та селищні голови Коломийщини розглянули ряд важливих питань

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-01 02:15:56

Під головуванням голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича 30 червня 2011 року відбулась нарада з сільськими, селищними головами, начальниками відділів і управлінь райдержадміністрації, керівниками установ та організацій.

Про організацію заготівлі лишків сільськогосподарської продукції у населення Коломийського району розповіла заступник голови райдержадміністрації Любов Михайлишин. В області розпочато будівництво оптового торгового ринку сільськогосподарської продукції. Тому якщо є бажаючі стати співзасновниками створеного товариства, можуть долучатися. На сьогодні в області діє сільськогосподарський обслуговуючий кооператив "Донбас-Карпати", який має власну Інтернет-сторінку. Ціни на продукцію кооператив гарантує не нижче ринкової. Співпрацює з "Приватбанком". Видано також розпорядження облдержадміністрації про заготівлю лишків овочів. Цьогоріч на 34 га збільшено площу під картоплю. Очікуються обсяги валового виробітку 93,5 тис.тонн. Орієнтовно 26 тис. тонн продукції можливо реалізувати. Посильну допомогу в організації заготівель надає міськрайонний центр зайнятості, виділяючи кошти на розвиток підприємництва в цій галузі, створення додаткових робочих місць у сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі.

В районі заплановано створити 11 кооперативів сільськогосподарського напрямку, 4 уже функціонують. Тож Любов Іванівна звернула особливу увагу сільських, селищних голів на організацію заготівлі лишків сільськогосподарської продукції на території кожного населеного пункту.

Товариство Червоного Хреста в Коломийського районі – найуспішніше і найпотужніше в області. При Товаристві діє медико-соціальний центр на 20 ліжок, надається всебічна допомога необхідними речами людям з обмеженими фізичними вадами, проводяться безкоштовні навчання дітей-сиріт техніки масажу, діє патронатна служба, яка опікується малозабезпеченими сім'ями. На цьому та багато іншому наголосила голова Коломийської районної організації Товариства Червоного Хреста Людмила Макарова. Вона також звернулася до сільських, селищних голів з проханням підтримати Товариство.

На нараді йшлося про профілактичні заходи та лікування сказу, першу допомогу при захворюванні тварин, контроль за хворими з підозрою на сказ, прискорений перегляд регуляторних актів та обрізку дерев біля ліній електропередач для запобігання від нещасних випадків.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА