друкувати


580 тис грн виділено на капремонт одного з відділень онкодиспансеру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-01 11:15:57

580 тисяч гривень виділила Івано-Франківська обласна влада на капітальний ремонт відділення голови та шиї обласного онкодиспансеру.

Наразі цей підрозділ знаходиться у найгіршому стані. Натомість пацієнтів дуже багато. Бувають періоди, що відділення переповнені — в одній палаті по 5-6 пацієнтів. Адже тут лікують пухлинні захворювання голови, шиї та легень, а останні на Прикарпатті займають першу позицію. Чинників, які сприяють цьому, багато.

Аби розвантажити відділення, в онкодиспансері добудували дві палати та повністю реконструювали харчоблок. Всі ці роботи вдалося провести за сприяння депутата обласної ради Юрія Дерев’янка. Тепер у відділенні з’явилося 5 додаткових ліжко-місць. Меценат переконує: комфортні умови — важлива моральна підтримка для пацієнтів.

Вже за державні кошти, сподівається керівництво онкодиспансеру, вдасться провести капітальний ремонт поліклінічного та радіологічного відділень. Крім того, в наступному році згідно з обласною програмою передбачено придбання обладнання на 7 мільйонів гривень.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК