друкувати


Прикарпатські активісти УНП реконструювали проголошення Акту відновлення Української Держави

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-01 10:15:15

Справжнє костюмоване дійство влаштували івано-франківцям активісти обласної організації Української народної партії з приводу 70-річчя з дня проголошення Акту відновлення Української Держави.

Подібно як Ярослав Стецько та його побратими по Українському державному правлінню проголосили 30 червня 1941 року текст цього документу з балкону Львівської «Просвіти», так само 30 червня 2011 року одягнені у повстанський однострій голова управи обласної організації УНП та його однопартійці зачитали текст Акту івано-франківцям з прикрашеного синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами балкону регіональної структури своєї партії.

Як стверджує прес-секретар обласної організації УНП Михайло Савлюк, йдеться про навчально-просвітницьку акцію, метою якої було не тільки відзначити ювілей цієї важливої для процесів українського державотворення події, а й показати всьому прогресивному українському суспільству, що це була спроба побудови на нашій землі української національної держави – спадкоємиці державницьких традицій княжої доби, козаччини та Української Народної Республіки.

«Крім того, - розповідає пан Савлюк, - ми хочемо нагадати нашій молоді про героїчні роки визвольних змагань за волю України. Адже допоки нами керуватимуть такі міністри освіти, як Дмитро Табачник, доти існуватиме загроза, що цей значущий період історії буде викреслено з підручників».

Дійство супроводжувалось виконанням Державного Гімну України, повстанських та стрілецьких пісень.

Автор: Сергій БІЛИЙ