друкувати


На Коломийщині відбулося районне свято до Дня молоді

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-29 11:15:59

Молоде покоління в усі часи було окрасою суспільства, його надією, днем сьогоднішнім і прийдешнім. Приємно знати, що сучасна молодь Коломийщини, бере активну участь у розбудові району, впевнено заявляє про себе у різних сферах життя.

26 червня 2011 року в селі П’ядики відбулося районне свято «Вам, молодим, посміхаються зорі», присвячене 15 річниці Конституції України, Дню молоді та випускникам шкіл району.

Розпочалося свято з урочистої ходи селищних, сільських молодіжних делегацій, спортивних команд та випускників шкіл району.

Вітали присутніх перший заступник начальника головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Михайло Марцинюк, помічник заступника голови обласної державної адміністрації Галина Попадюк, заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Леся Білищак, голова районної ради Богдан Болюк, заступник міського голови Ігор Граділь, начальники відділів і управлінь Коломийської районної державної адміністрації.

Кращих представників району, випускників, переможців спортивних змагань нагороджено грамотами та цінними подарунками.

Після урочистої частини відбувся святковий концерт. Для глядачів виступали лауреати Всеукраїнських, Міжнародних конкурсів та фестивалів: Народний артист України Богдан Сташків, Заслужена артистка України Любов Качала, Заслужений артист України Микола Савчук, Заслужена артистка України Алла Кобилянська, Заслужений артист України Михайло Попелюк, Уляна Маляр, Микола Яцків, Алла Івашина та кращі мистецькі колективи і виконавці Коломийщини.

Також в програмі свята відбулися лотерея, караоке, презентації новітніх видів спорту, таких як страйкбол, флорбол, фрізбі та молодіжна вечірка.

Довідково: За ініціативи Молодіжної адміністрації, молодих ініціативних працівників райдержадміністрації щорічно в районі відбуваються конкурси, фестивалі, чемпіонати, а саме: фестиваль молодіжних трудових загонів «Ми працею славимо тебе, Україно!», районний етап обласної науково-пізнавальної молодіжної туристичної програми «Чорний ліс», де фаворитами вже кілька років поспіль є команда Гвіздецької загальноосвітньої школи, районний фестиваль «Молоде обличчя України», районний етап ХІІ Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді», молодіжні заходи до Дня Молоді та Дня Незалежності, районний чемпіонат КВК серед шкільних команд, районний конкурс соціальної реклами серед молодіжних та соціальних структур району «Наше майбутнє – без шкідливих звичок», районний конкурс плакатів та круглі столи до Всесвітнього дня боротьби зі Снідом, ігротека присвячена Дню захисту дітей.

Команда Коломийського району «Онлайн» в березні 2011 року взяла участь в зональних змагання обласного чемпіонату КВК серед шкільних команд «Кавалерочка – 2011», які проходили в смт. Богородчани. Після вдалого виступу команда району вийшла у фінал, який у квітня 2011 року в м. Івано-Франківськ, де здобула І місце, та виборола путівку на участь у Всеукраїнському фестивалі дитячих та юнацьких команд КВК «Жарт-птиця 2011» м. Одеса. У квітня 2011 року команда Коломийського району «Сокирники» взяла участь у обласному Фестивалі - конкурсі молодіжних трудових загонів «Ми працею славимо тебе, Україно!», який відбувся на базі дитячого закладу санаторного типу «Сокіл» (с. Сокіл, Галицького району).

Відділом у справах молоді та спорту райдержадміністрації спільно з Молодіжною адміністрацією при Коломийській районній державній адміністрації на території Молодіжного центру с. П’ядики 1 червня 2011 року проведено ігротеку для дітей шкільного віку, присвячену Міжнародному Дню захисту дітей.

Сьогодні саме молоде покоління є ініціатором і провідником нових поглядів, прогресивних і сміливих ідей в культурному, суспільному житті, в економіці, науці, освіті. Нинішні школярі і студенти, молоді робочі, інженери, вчителі, лікарі, підприємці вже в недалекому майбутньому візьмуть на себе відповідальність за долю не лише рідного краю, але і всієї України.

Значних досягнень молодь здобула і у спорті. Великим здобутком нашої молоді є участь Анастасії Ткачук в складі збірної України в перших юнацьких Олімпійських іграх в Сінгапурі, де вона посіла 4-те місце і срібна медаль за 2-ге місце на чемпіонаті світу з боксу в Туречинні учениці Воронської школи Ірини Винник. Призерами різноманітних міжнародних змагань є молоді боксери, борці, важкоатлети району, які виховуються в ДЮСШ відділу освіти, ДЮСШ «Колос» і ДЮСШ «Спартак». Взимку молоді спортсмени Бойчук Михайло та Прокопів Дмитро в складі збірної області на юніорському чемпіонаті України посіли І місце в естафеті, виконавши норматив кандидатів у Майстри спорту. Хокейна команда юнаків з Отинії-Угорників виграла Кубок Буковини. Спортсмени відділення плавання, які тренуються у плавальному басейні села Турка, під керівництвом тренера Хімки Віктора Васильовича посіли III місце в обласних змаганнях серед учнів 1998-1999 р.н., випередивши команди Долини та Надвірної. Серед переможців та призерів обласних змагань юні гандболісти, волейболісти. футболісти, легкоатлети.. Чемпіоном області та володарем Суперкубка області минулого року стала футбольна команда «Карпати» з Печеніжина, а футбольна команда «Дельта» з селища Гвіздець визнана найкращою командою області за останнє двадцятиліття. Слід відмітити успішний виступ наших команд у V юнацьких VI молодіжних іграх області, а саме: пауерліфтинг - І місце; спортивна гімнастика - І місце; бокс - ІІ місце; панкратіон - ІІ місце; важка атлетика - ІІ місце; баскетбол (дівчата) - І місце; волейбол (юнаки) - ІІ місце; шахи - ІІ місце; футбол - ІІІ місце.

Цього року закінчили 11 клас - 617 випускників. З них: із золотою медаллю – 48 учнів, із срібною медаллю – 12 учнів. Пройшли зовнішнє незалежне оцінювання – 607 одинадцятикласників. 1 тис. 290 учнів закінчили 9 клас. З них: 117 школярів – отримали свідоцтво з відзнакою. Серед них призери учнівських олімпіад, музиканти, танцюристи, спортсмени - майбутні науковці, інженери, медики. Переможцями обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад стали – 17 учнів. Маємо і перемогу всеукраїнського рівня - Мала Юлія, учениця 11 класу Коршівської школи - переможець Всеукраїнської олімпіади з основ економіки. А Винник Ірина, учениця Коломийської районної дитячо-юнацької спортивної школи, стала срібною призеркою чемпіонату світу з боксу. Всього 66 учнів та 11 команд стали переможцями обласних та Всеукраїнських конкурсів та змагань. Важливо, щоб на шляху кожного учня України зустрілися дорослі, котрі підтримають його таланти. З метою забезпечення підтримки обдарованих дітей цього року започатковано премію Голови Коломийської районної державної адміністрації. У 2011 році таку премію отримали 8 учнів, котрі стали переможцями олімпіад і конкурсів. Щороку 5 учнів отримують персональну премію Героя України Василя Михайловича Ткачука. Крім того, в рамках Програми «Розвиток освіти Коломийщини» (підпрограма «Обдаровані діти») щорічно виділяються кошти у сумі 10 тис. гривень для нагородження переможців олімпіад, конкурсів та змагань.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА