друкувати


Презентація систем знакування туристських маршрутів України та Чехії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-29 12:00:10

24 червня ц.р., за ініціативи Генерального консульства республіки Чехія у Львові та підтримки Львівської обласної державної адміністрації, було проведено презентацію систем знакування туристських маршрутів України та Чехії.

В презентації взяли участь Генеральний консул Чеської Республіки у м.Львові п. Давід Павліта, представники управлінь з питань туризму Львівської та Івано-Франківської обласних держадміністрацій, представники громадських організацій, які займаються маркуванням маршрутів, студенти вузів туристичного спрямування.

Представники консульства презентували Карпатську систему знакування, яка використовується у маркуванні маршрутів на території Закарпатської та Івано-Франківської областей.

На сьогодні чеськими, словацькими, польськими та українськими волонтерами промарковано понад 500 км літніх туристичних маршрутів в Карпатах.

Довідково: Наприкінці 2008 року в Івано-Франківській області була завершена робота з розробки Інструкції зі знакування туристських шляхів Прикарпаття, яка відповідає Карпатській системі знакування, що використовується в державах Карпатського Єврорегіону. Інструкція затверджена розпорядженням облдержадміністрації № 850 від 22.12.08 р.

Станом на 01.06.2011 р. в області прознаковано майже 700 км туристських стежок.

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА