друкувати


Баскетбольний клуб «Говерла» подав заявку на Єврочеленж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-24 03:00:42

Як стало відомо sport.if.ua з власних джерел баскетбольний клуб «Говерла» подав заявку на участь у одному з континентальних турнірів – Єврочелендж, в якому змагаються призери та володарі національних Кубків провідних європейських чемпіонатів.

Івано-Франківський клуб, який став бронзовим призером сезону 2010-2011 серед команд вітчизняної Суперліги, вже направив усі необхідні документи та гарантійні листи для участі у одному з трьох найпрестижніших баскетбольних турнірів Старого Світу, яким є Еврочеленж. Наразі «ведмеді» очікують відповіді від керівництва ФІБА-Європа.

Як повідомив офіційний сайт Евроліги, на 7 липня заплановане жеребкування наступного єврокубкового сезону. Саме у цей день українські клуби, серед яких столичний «Будівельник» (кваліфікація Евроліги), БК «Донецьк», «Азовмаш», «Хімік» і, цілком можливо, «Говерла», дізнаються своїх потенційних суперників у розіграшах Еврочеленджа, Еврокубка та Евроліги.

Нагадаємо, що минулого сезону учасниками Єврочеленджа були три українські клуби –запорізький «Ферро-ЗНТУ», БК «Київ» і южненський «Хімік». Останні виступив найкраще, пробившись до групового турніру, де, втім, не зміг потрапити до ТОП-16, пропустивши вперед литовський «Вентспілс», ізраїльський «Маккабі» та німецький «Скайлайнерз».

Найкращі результати України у історії Єврочеленджа:

Сезон 2004-2005 - БК «Київ», 2 місце
Сезон 2005-2006 – БК «Київ», 3 місце
Сезон 2006-2007 – «Азовмаш», 2 місце.