друкувати


Заборгованість по зарплаті в сумі 374 тис.грн. погасило 8 коломийських підприємств

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-24 09:00:34

Одним із пріоритетних завдань Коломийської ОДПІ є проведення роботи по легалізації заробітної плати. Фахівці управління оподаткування фізичних осіб постійно працюють з платниками, у яких згідно з показниками податкової звітності заробітна плата нараховувалася у розмірі, меншому законодавчо встановленого мінімального рівня.

Так, за п’ять місяців поточного року проведено 12 перевірок підприємств та фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності. За результатами перевірок донараховано 80,5 тис.грн податку, штрафних санкцій та пені, до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб.

З метою підвищення рівня виплат заробітної плати за період з січня по травень поточного року запрошено для індивідуальної бесіди на засідання комісій при Коломийській міській раді, Коломийській РДА та Коломийській ОДПІ 66 керівників підприємств. В результаті 8 підприємств погасили заборгованість по заробітній платі в сумі - 374,2 тис.грн, сплачено податку на доходи фізичних осіб - 49,3 тис.грн.

Під час проведення перевірок виявлено 12 неоформлених найманих працівників. Матеріали за фактами порушень передані в прокуратуру м.Коломия та Коломийського району, управління пенсійного фонду.

Закликаємо роботодавців своєчасно укладати трудові угоди з найманими працівниками та не порушувати норми трудового законодавства.

Податкова інспекція звертає увагу найманих працівників на те, що приховування реальної заробітної плати або виплата її в «конвертах» безпосередньо відобразиться на майбутній пенсії.

Джерело: Відділ масово-роз‘яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ