друкувати


На Коломийщині відзначили День скорботи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-23 01:15:37

22 червня 2011 року – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні та 70-річниця початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. З приводу цієї скорботної дати на Коломийщині відбулося ряд заходів.

Сумний день державні службовці Коломийської районної державної адміністрації вшанували хвилиною мовчання в залі райдержадміністрації. Такою ж хвилиною мовчання загиблих і тих, хто пропав безвісти, було пом'януто в усіх населених пунктах району, а на будинках – приспущено державні прапори з жалобною стрічкою. У селах та селищах району також відбулися скорботні заходи з покладанням вінків і квітів до пам’ятників загиблим воїнам.

Перший заступник голови Коломийської райдержадміністрації Роман Панчук, заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак, заступник міського голови Ігор Граділь, секретер міської ради Ярослав Гошій взяли участь у церемонії покладання вінків та квітів до статуї Діви Марії, що на бульварі Лесі України в м.Коломиї. Помолитися за упокій прийшла громадськість Коломийщини та молодь, представники політичних партій та громадських організацій. Після панахиди представники влади поклали вінки до підніжжя хреста і дзвона на площі Скорботи.

В міському Будинку культури «Народний дім» відбувся тематичний вечір пам'яті.

У навчальних закладах району проведено науково-практичні конференції, семінари за участю ветеранів війни.

У закладах культури району організовано тематичні експозиції, виставки архівних документів та фотоматеріалів, що ілюструють лихоліття війни.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА