друкувати


На Прикарпатті проходить семінар з впровадження електронного реєстру пацієнтів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-23 11:00:37

В Яремчі відбувається нарада-семінар під назвою "Впровадження електронного реєстру пацієнтів і єдиного електронного реєстру листків непрацездатності в закладах охорони здоров’я та посилення контролю за станом організації та якості експертизи тимчасової непрацездатності".

В ній беруть участь керівники обласних інформаційно-аналітичних центрів медичної статистики, які відповідають за інформатизацію закладів охорони здоров’я, та обласні експерти з тимчасової непрацездатності, які перевіряють листки непрацездатності в закладах охорони здоров’я.

Розпочалася нарада презентацією програми впровадження системи електронного реєстру пацієнтів на базі Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні. Адже саме три регіони (Івано-Франківська, Одеська і Харківська області) були задіяні в минулому році в пілотній програмі. Тепер така система впроваджуватиметься і в інших областях.

За словами головного лікаря Івано-Франківська Тараса Масляка, усі медичні заклади міста з’єднані однією мережею "Оптико-Волокно", яка дозволяє зберігати конфіденційність інформації, запроваджені електронні рецепти, впорядковану інформацію щодо поступлення хворих, про пройдені ними обстеження тощо. Зараз розробляються електронні медичні паспорти.

Електронний реєстр пацієнтів значно полегшить роботу медичних працівників і дасть змогу протягом 3-5 років сформувати єдиний електронний медичний простір.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК