друкувати


Легендарний Івано-Франківський пасаж знову відкрили

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-21 02:00:41

Легендарний Івано-Франківський пасаж знову відкрили. Цього разу — вже під оригінальною назвою. Адже до минулого року імена перших власників пасажу — братів Гартенбергів — згадували нечасто.

За 10 місяців пам'ятку архітектури відреставрували, спираючись на історичні світлини та архівні документи. Щоправда, реконструкція неповна, адже відшукати проекти старовинної будівлі так і не вдалося.

Пасаж Гартенбергів побудували понад 100 років тому на місці театру, який згорів у 1868 році. Як і аналогічні будівлі у інших містах, до прикладу в Одесі, це була крита галерея із крамницями та кав'ярнями не лише всередині, але й довкола споруди. Відновлення такого цілісного торгівельного кварталу — теж у планах. Начальник міського відділу охорони культурної спадщини серед його прихильників.

Оновлений пасаж, сподіваються його власники, стане візитівкою міста та улюбленим місцем відпочинку його мешканців. А також туристичною родзинкою краю. Адже його інтер'єр ідеально пасуватиме до проведення вже традиційних галицьких балів та мистецьких виставок.

Джерело: Радіо «Західний полюс»