друкувати


Сербська компанія запропонувала збудувати у Калуші фабрику ламелі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-18 03:00:01

Повернувшись з робочої поїздки з Сербії, Автономного краю Воєводина, голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк розповів про те, що там відбулися «надзвичайно важливі зустрічі» з керівництвом компанії «TARKETT Cхідна Європа».

Мова йшла про будівництво сучасної фабрики ламелі у м.Калуші на базі ТОВ «Вінісін» з інвестиціями 70 млн євро.

Водночас Михайло Вишиванюк ознайомився з тамтешньою провідною сільськогосподарською фірмою, яка, за його словами, має «суперсучасну техніку і займається вирощуванням екологічно чистої продукції – молока, м'яса, фруктів і овочів».

«Оскільки Івано-Франківщина є екологічно чистим регіоном, ми вели мову про вирощування у нас екологічно чистих продуктів, таких потрібних і для України, і для країн Європи,- наголосив голова ОДА. - Найближчим часом ми відправимо до Сербії групу спеціалістів з аграрних районів області, щоб перейняли їхній надзвичайно цінний досвід».

За словами Михайла Вишиванюка, «Сербія у цьому році ввела безвізовий режим для України і хоче з нами (Україною) укласти договір на вільну торгівлю, що надзвичайно важливо і для Сербії, і для України».

«По суті, Сербія – на одному рівні з Україною, але вона після воєн, а ми після …революції», - зазначив голова ОДА, - Проте ми відстаємо безбожно від країн світу, які рухаються вперед, а ми у себе вдома продовжуємо дискутувати, чи проводити нам реформи, чи зачекати кращих часів».

У Сербії Михайло Вишиванюк також мав ділову зустріч з віце-прем'єром і заступником Міністра економіки.

Довідково: Спільне українсько-німецьке підприємство «Вінісін» (м.Калуш) - найбільше виробництво лінолеуму в Україні. Ламель - це пиломатеріали обрізні товщиною від 2,5 мм. до 10,0 мм. різних порід. Доцільність виготовлення ламелі полягає в тому, що з кожним роком в Україні, як і в цілому світі, значно зменшуються запаси цінних твердолистяних порід деревини. Технологія виготовлення лампаркету дає можливість використовувати цінні породи деревини тільки на верхній шар, а на нижні шари підходять низькосортні сорти деревини. В процесі виробництва необхідна сировина, що росте в екологічно чистих регіонах України.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА