друкувати


Прикарпатське підприємство приховало від держави 56 тис. грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-17 05:00:03

На жаль, такі негативні явища як використання роботи неоформлених найманих робітників, виплата заробітної плати в «конвертах», або в розмірі, нижче законодавчо встановленого мінімуму, не втрачають сьогодні своєї актуальності.

Від таких «тіньових» розрахунків, в свою чергу, втрачає бюджет, а через непоінформованість і низький рівень свідомості дорогою ціною платять за це і самі наймані працівники.

Податківці Прикарпаття продовжують виявляти та руйнувати схеми ухилень від оподаткування у сфері виплати заробітної плати та оподаткування доходів фізичних осіб.

Так, наприклад, в рамках проведення розслідування по кримінальній справі, при здійсненні позапланової перевірки ТзОВ «Е» податківцями виявлено 18 найманих працівників, з якими не укладалися трудові угоди. Таким чином підприємство приховало від держави 56 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, податківці виявили низку цивільно-правових угод на виконання робіт по об’єкту, що знаходиться в Житомирській області, по яких підприємство не розрахувалося, а саме 16-ти найманим особам не заплачено коштів на суму близько 50 тис.гривень.

Наразі проводяться відповідні заходи по притягненню керівництва підприємства до адміністративної та кримінальної відповідальності  згідно з чинним законодавством.

Загалом в поточному році податківцями Івано-Франківської області виявлено 470 неоформлених працівників, внаслідок чого до бюджету додатково надійшло 47,6 тис.грн податку на доходи фізичних осіб. Крім цього, 244 особи, які працювали без реєстрації оформилися як суб’єкти підприємницької діяльності та сплатили до бюджету 23,45 тис. грн податків.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області