друкувати


Соцпроект «Почуй мене» допоможе зв’язатись з екстреними службами порятунку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-16 09:00:44

Надзвичайні ситуації трапляються скрізь: десь запалав будинок, хтось тоне, коїться злочин, чи комусь необхідна швидка допомога. У такому випадку людина одразу телефонує в екстрені служби виклику.

Проте, що робити тим людям, які через фізичні вади не можуть говорити? Допомогти цим людям взялась компанія ПрАТ «Київстар» через соціальний проект «Почуй мене». Від сьогоднішнього дня люди, які не чують, матимуть можливість сповістити служби «101», «102» та «103» про свою біду за допомогою мобільного телефону. Зробити подібний виклик можливо, якщо людина з відсутністю слуху зареєструвалась в обласному товаристві глухих. Тоді людині з особливими потребами необхідно всього лише набрати смс і відправити його на занесений у пам'ять номер потрібної служби порятунку. Таким чином диспетчер, який отримав смс з закликом про допомогу, знаходить в базі даних адресу реєстрації абонента і відправляє туди потрібну допомогу. Іноді диспетчер може за допомогою смс перепитати про імовірність перебування людей в палаючому будинку, можливі ускладнення під час рятувальної операції чи інше.

У рамках проекту «Київстар» обладнав операторські місця служби порятунку «101», міліції «102» та швидкої допомоги «103» спеціальними технічними засобами та забезпечив транслювання смс-викликів до центрів операторської підтримки на спеціально виділені номери.

Слід сказати що у м. Івано-Франківськ на сьогоднішній день зареєстровано 480 людей без слуху, у області їх близько 1500. Цим людям також може знадобитися зв'язок з екстреними викликами.

На сьогодні послуга смс-виклику екстрених служб для людей з вадами слуху і мовлення уже запроваджена телеком-оператором «Київстар» у містах Києві, Вінниці, Житомирі, Білій Церкві, Козятині, Чернігові, Севастополі, Харкові, Хмельницькому, Симферополі та Тернополі.

«Надання послуг зв’язку – це не тільки наш бізнес, а й наш соціальний обов’язок. Ця соціальна послуга працює незалежно від оператора зв’язку. Будь-хто може зареєструватися в УТОГу і бути впевненим, що в разі надзвичайної ситуації обов’язково отримає допомогу від пожежників, міліції чи швидкої допомоги», - зауважив менеджер зі зв’язків з громадськістю філії «Київстар» у м. Львові Віктор Гальчинський.

Автор: Вікторія БІЛА