друкувати


4 нагороди привезли прикарпатські спортсмени з Кубка світу з кікбоксингу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-13 03:00:11

Одразу чотири нагороди привезли прикарпатські спортсмени з Кубка світу з кікбоксингу у версії WAKO. Змагання відбувалися в італійському місті Ріміні 3-5 червня.

Про виступ нашої команди кореспонденту sport.if.ua розповів заслужений тренер України Олег Соловей.

«На Кубку світу виступили близько 2000 учасників з 50 країн світу. У складі збірної команди України взяли участь четверо іванофранківців, — говорить Олег Соловей. — Поєдинки відбувались на десяти татамі і двох рингах. У вагових категоріях було по 20-30, а в деяких доходило до 45 чоловік. В середньому наші спортсмени провели по 4-5 поєдинків».

Стабільно високий рівень майстерності показує заслужений майстер спорту Катерина Соловей. У розділі лайтконтакт ваги до 55 кг вона провела чотири поєдинки, у всіх перемогла за одноголосним рішенням суддів 3:0, у фіналі не дала жодних шансів представниці Великобританії.

У цьому ж розділі у ваговій категорії до 60 кг найсильнішою стала Дзвенислава Токареква. Вона провела чотири переможних поєдинки, а у фіналі перемогла хорватку.

Золоту медаль також виборов Ігор Максименко (до 74 кг, лоу кік). Він провів п’ять переможних поєдинків і у фіналі був сильнішим за представника Польщі.

Наталя Когут завоювала срібло у вазі до 50 кг (лайтконтакт), після трьох перемог вона поступилася у фіналі господарці змагань, італійці.

До слова, усі четверо представників Прикарпаття на Кубку світу тренуються під Олега Солов’я, та представляють ДЮСШ№1 ФСТ «Україна». За словами нашого тренера, восени Катерина Соловей, Ігор Максименко та Дзвенислава Токарева планують взяти участь у чемпіонаті світу з кікбоксінгу WAKO у Македонії, який проходить раз у три роки. На цих змаганнях лише один спортсмен у своїй ваговій категорії представляє свою країну.