друкувати


М.Вишиванюк подякував правоохоронцям за недопущення сутичок 9 травня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-11 06:00:39

«Дякую правоохоронним органам за те, що вони професійно виконали свій обов’язок і не допустили тієї запрограмованої провокації, яка була у Львові».

Так оцінив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк події 9 травня в ході обговорення їх на сесії Івано-Франківської обласної ради 10 травня.

«Коли 15 квітня на сесії облради розглядалось питання застосування в нашій області червоних прапорів, - зазначив він під час свого виступу, - я з цієї трибуни пообіцяв, що 9 травня червоних прапорів не було, і я свого слова дотримав: прапорів не було ні на адміністрації, ні на установах. Ні я, ні мої заступники під червоними прапорами не йшли. Але є Конституція України, яку ще ніхто не відміняв. Відповідно до цієї Конституції 9 травня є державним святом і є певний порядок його відзначення. Якщо було кілька людей з червоними прапорами, я вважаю, о це добре, що ніхто ніякої бучі там на місці не здіймав».

Зі слів губернатора, кричати «Ганьба!» - це демократичне право людей, проте так само демократичним правом інших людей є підняття прапорів.

«Я такий же патріот, як і ви, - продовжив Михайло Васильович, - і я проти приватизації цього патріотизму якоюсь однією партією».

Автор: Сергій БІЛИЙ