друкувати


В Івано-Франківську нова вартість місячного абонементу на паркування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-10 10:00:03

Місячний абонемент на паркування в Івано-Франківську відтепер коштуватиме 225 гривень. Відповідне рішення ухвалили 9 червня члени міськвиконкому обласного центру.

Йдеться про місячний тариф за користування паркувальними майданчиками комунального підприємства «Сервіс-авто».

Ініціатори рішення – керівництво управління економічного розвитку пропонували встановити вартість абонемента на рівні 375 гривень, мотивуючи це тією обставиною, що івано-франківські автомобілісти користуються паркувальними майданчиками в середньому близько 5 годин на день.

Не зважаючи на той факт, що проект рішення пройшов погодження в двох управліннях: економічного та інтеграційного розвитку та житлово-комунального господарства – та завізований одразу двома заступниками, більшості членів виконкому запропонована сума здалася занадто високою, і такою, що не гарантує успіх у продажі абонементів населенню.

Зокрема, секретар міської ради Руслан Марцінків висловив переконання, що ідеальною ціною для них стала б сума 200 гривень. Втім, такий варіант не задовольнив директора КП «Сервіс-авто», який зазначив, що мінімальна сума, яка задовольнила б підприємство складає 250 гривень.

Таким чином запропонована першим заступником міського голови Зіновієм Фітелем сума 225 гривень стала своєрідним компромісом.

Автор: Сергій БІЛИЙ