друкувати


Google і Apple посіли перші місця у рейтингу нійшанованіших компаній світу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-09 03:15:59

Google і Apple посіли перші місця у рейтингу нійшанованіших компаній світу, складеному Reputation Institute.

До топ п'ятірки компаній світу з хорошою репутаціїєю також увійшли Disney (США), BMW (Німеччина) і LEGO (Данія).

Згідно з глобальним споживчим дослідженням Reputation Institute за 2011 рік RepTrak 100, участь в якому взяли 48 тис. респондентів в 15 країнах, доТОП-10 також увійшли Sony (Японія), Daimler (Німеччина), Canon (Японія), Intel (США) і Volkswagen (Німеччина).

"Головним висновком цього дослідження є те, що більшість компаній мають більшу репутацію у своїй країні, ніж за кордоном. Але навіть ці компанії не в змозі покращувати повагу до себе в усіх 15 країнах.

Apple, Google, LEGO, і Sony є єдиними компаніями, які потрапили в ТОП-10 в дев'яти з 15 країн. Ще красномовніший той факт, що зі 100 компаній, тільки 12 потрапили в десятку в п'яти або більше з 15 країн", - говориться в повідомленні.

Якщо говорити про регіональне лідерство, то в Північній Америці першим виявився Kellogg's, в Латинській Америці - Google, в Європі - LEGO і в азіатсько-тихоокеанському регіоні Disney.

До першої двадцятки списку також увійшли Microsoft (США), Nike (США), Panasonic (Японія), Johnsom & Johnson (США), Nokia (Фінляндія), Nestle (Швейцарія), Hewlett - Packard (США), Michelin (Франція), L'Oreal (Франиця) і Kellogg's (США). Українські і російські компанії не увійшли в ТОП-100.

Джерело: ТСН