друкувати


У Коломиї відзначатимуть 150-у річницю від дня народження Євгена Озаркевича

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-06 10:00:21

В рамках Ювілейної асамблеї “Ім’я на скрижалях української історії” буде проведена низка заходів присвячених вченому, котрий неустанною жертовною працею творив майбутнє України.

Круглий стіл ”Євген Озаркевич та його роль у формуванні національної самосвідомості українців, вихованні національної еліти, розвитку освіти, культури і медицини” розпочне свою роботу в п’ятницю, 10 червня о 10:00 годині в конференц-залі Коломийського медичного коледжу імені Івана Франка по вул. І. Франка Архиєрейське Благословення виголосять Єпископи Микола Сімкайло та Іоан Бойчук. Урочиста Академія і святковий концерт з нагоди 150-и річчя від дня народження видатного сина українського народу, патріота своєї Вітчизни Євгена Озаркевича відбудуться о 14:00 годині в МБК “Народний дім” по вул.Театральній, 27.

Учасників та гостей Ювілейної асамблеї коломияни ознайомлять з визначними місцями столиці покутського краю, зокрема з шедевром сакральної дерев’яної гуцульської архітектури Благовіщенської церкви XVI ст., Собором святого Архистратига Михаїла, неподалік якого знаходиться джерело, що зветься Кляштор, а також зі взірцем світового зодчества Національним музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського. Сподіваємось на приємні враження учасників Ювілейної асамблеї від величного Катедрального Собору Преображення Христового, де архітектурний стиль сучасного сакрального мистецтва поєднаний зі збереженням історичних традицій християнських святинь східного обряду. Наприкінці відбудеться фотографування на пам'ять біля єдиного у світі Коломийського музею писанкового розпису. Увечері в Коломийському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Івана Озаркевича, що по вул. Вічевий майдан, 7, відбудеться вистава за повістю Івана Франка “Boa Constrictor”. До речі, у першому в Галичині українському драматичному театрі, заснованому коломийським парохом, громадсько-культурним діячем Іваном Озаркевичем - дідусем ювіляра. Тож чекаємо на вас, шановні коломияни та гості писанкової Коломийщини на вітцівській землі українців, що принесли “велику славу і дивні справи” своїй Батьківщині.

Контакти: (03433) 51075, 0957130686, solonenkom@i.ua

Джерело: Організаційний комітет