друкувати


До недільної школи по бізнес-план

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-26 10:30:12

Поняття «недільна школа» асоціюється у наших людей переважно з релігійним навчанням. Зламати цей стереотип вирішили активісти обласної організації ВМГО «Молода Просвіта».

У недільній школі, відкритій ними в селі Витвиця, Долинського району, релігії немає, проте є чимало інших корисних речей, які, на думку організаторів, повинні дати селянам можливості до самореалізації та особистого розвитку. Йдеться про започаткування низки гуртків, таких як: комп’ютерні курси, курси із започаткування власної бізнес-справи, драматичний та вокальний гуртки, розраховані як на мешканців власне Витвиці, так і навколишніх сіл: Кальна, Розточки, Церківна, Станківці, Лужки, Липа, Слобода. «Метою проекту, - розповідає організатор недільної школи, голова обласної структури «Молодої Просвіти» Євгенія Бардяк, - є зацікавити молодь та усіх мешканців села Витвиця і сусідніх сіл у корисному, результативному проведенні вільного часу, сприяти розвитку культурного життя громади, активізувати місцевих мешканців до самостійного вирішення локальних проблем та розвитку зеленого туризму. Він реалізується за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження”».

На думку організаторів, залучивши до участі в недільній школі досвідчених фахівців-практиків можна вже за два місяці очікувати досить вагомих результатів. Так, очікується, що по завершенню проекту понад 10% мешканців охоплених програмою сіл володітимуть на достатньому для роботи рівні персональним комп’ютером, чимало учасників гуртка з підприємництва зможуть втілити свої бізнесові ідеї у написанні реальних бізнес-планів, кращі з яких планується передати на обласний конкурс, а до свята Івана Купала слід очікувати нової постановки у виконанні новоспечених місцевих акторів-аматорів.

Втім, це не означає, що за два місяці «Молода Просвіта» повністю згорне свою роботу в даному напрямку. Зі слів пані Бардяк, її організація шукає на інших партнерів з числа сільських активістів, готових для співпраці в аналогічних проектах в інших регіонах.

Автор: Сергій БІЛИЙ