друкувати


Відбулось засідання колегії Коломийської райдержадміністрації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-25 12:15:42

24 травня 2011 року в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулось засідання колегії за участю начальників відділів і управлінь, сільських, селищних голів.

Про підсумки роботи житлово-комунальної галузі, закладів бюджетних установ в осінньо-зимовий період 2010-2011 років та завдання з підготовки їх до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років доповів начальник управління економіки райдержадміністрації Любомир Касіян. На виконання розроблених заходів з підготовки підприємств житлово-комунальної галузі, закладів бюджетних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років бюджетними установами, підприємствами району проведена робота з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період. Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 06.10.2010 р. № 558 "Про початок опалювального періоду" опалювальний період в районі розпочався вчасно та пройшов без аварійних зупинок котелень.

 Члени колегії розглянули першочергові заходи щодо підготовки підприємств житлово-комунального господарства, закладів бюджетних установ Коломийського району до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років, згідно з яким відповідним виконавцям слід забезпечити, розробити та узгодити оперативні плани спільних дій, спрямованих на локалізацію аварій на системах, газо-, електро-, тепло-, водопостачання і водовідведення усіх форм власності, вжити заходів щодо забезпечення виконання Комплексної програми енергозбереження, що стосується житлово-комунального господарства, передбачивши в кошторисах бюджетних організацій необхідні для цього кошти, забезпечити технічну готовність снігоприбиральної техніки та заготовити протиожеледочні посипочні матеріали згідно з потребами та інше. Доповідач ознайомив присутніх зі складом районного штабу з питань підготовки до роботи об’єктів житлово-комунального господарства, закладів бюджетних установ в осінньо-зимовий період 2011-2012 років.

 Про підготовку загальноосвітніх шкіл району до нового навчального року та підготовку до оздоровлення й відпочинку учнів у загальноосвітніх школах району доповів начальник відділу освіти райдержадміністрації Мирослав Бодейчук. Для проведення оздоровчої кампанії у загальноосвітніх школах району передбачено 316 тис.грн. У 52 закладах освіти працюватиме 51 відпочинковий табір з денним перебуванням, яким буде охоплено 6195 учнів, з них: 32 діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 70 – діти-інваліди, 1965 – діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, 120 – обдаровані діти. Працюватимуть 4 профільні табори, три з яких цілодобові. Відповідне спрямування виховної роботи передбачено у профільних таборах. Так, у цілодобовому таборі у Турківській ЗРШ І-ІІІ ст.. "Наше місто" займатимуться лідери учнівського самоврядування зі шкіл району, на базі Коломийської ДЮСШ – юні спортсмени, а на базі Печеніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. – юні пластуни, у наметовому містечку у с.Слобода учні будуть удосконалювати свої знання з математики.

 Голова правління Коломийської райспоживспілки Оксана Стефанишин ознайомила членів колегії з роботою райспоживспілки щодо поліпшення торговельного обслуговування населення району, закцентувавши увагу на тому, що завдяки консолідації зусиль органів управління споживчої кооперації та спрямування дій кожного працівника системи на підвищення ефективності господарювання галузей діяльності, збережено позитивні тенденції розвитку, нарощення обсягів господарювання, зміцнення фінансової стабільності та соціальної незахищеності членів споживчих товариств і працівників системи. В районі забезпечують сільського жителя продуктами першої необхідності 15 підприємств та 4 підприємства громадського харчування. Усі галузі і суб’єкти господарювання працюють прибутково. Система отримала 112,9 тис.грн. прибутку. Систематично оновлюються торгові підприємства та підприємства ресторанного господарства. Завдяки здачі в оренду кооперативного приміщення у квітні місяці поточного року відкрито соціальний магазин в с.Нижній Вербіж.

 На колегії йшлося про програму заходів та робіт у галузі розвитку земельних відносин в Коломийському районі до 2020 року. Загалом, земельна реформа в районі відбувалась відповідно до заходів, передбачених Програмою земельної реформи в районі до 2010 року, що розроблена відповідно до Основних напрямків земельної реформи в Україні, які затверджені Указом президента України від 30.05.2001 року № 372/2001. Доповідач звернув увагу на поновлення грошової оцінки земель населених пунктів, проведення грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

 Про затвердження плану заходів з відзначення у 2011 році Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні та 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни доповіла завідувач сектора з питань внутрішньої політики райдержадміністрації Галина Дрібнюк. Згідно з планом заходів в населених пунктах району відбудуться скорботні заходи з покладанням вінків і квітів до пам’ятників загиблим воїнам, а на площі Скорботи в м.Коломиї буде відправлено панахиду та покладання вінків. У закладах культури району діятимуть тематичні експозиції, виставки архівних документів та фотоматеріалів лихоліття війни.

 В колегії взяв участь начальник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Мирослав Карабін.

 З усіх питань прийнято позитивні рішення.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА