друкувати


Прикарпатці отримали нагороди на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-23 11:00:23

У Севастополі недавно відбувся чемпіонат України за версією WAKO. Змагалися спортсмени дорослого віку.

Прикарпатська команда привезла з відповідального змагання цілу низку медалей. Про виступ наших краян кореспонденту sport.if.ua розповів заслужений тренер України Олег Соловей.

Вже традиційно найвищий рівень майстерності показала іванофранківчанка Катерина Соловей. Наш заслужений майстер спорту провела п’ять переможних боїв та здобула дві золоті нагороди у категорії до 55 кг. «У фіналі лайтконтакту за одноголосним рішенням суддів Катя перемогла донеччанку Надію Хаєнок, — розповідає Олег Соловей. — Це доволі досвідчена та титулована спортсменка — майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Європи у фулконтакті, член збірної України з боксу».

Золоту медаль у вазі до 69 кг здобув Микола Грищук. Спортсмен провів п’ять поєдинків. Стільки ж разів виходила на килим Дзвіна Токарева у вазі д 60 кг. У її доробку — «золото» у лайтконтакті та срібло у семіконтакті. Наталя Когут після п’яти поєдинків у вазі до 50 кг привезла додому дві срібні нагороди. Два «срібла» також здобув Олександр Медведєв у категорії до 89 кг. Вікторія Соколовська виборола дві бронзи у вазі до 55 кг.

«У севастопольському чемпіонаті взяли участь 220 спортсменів з 18 областей України, — говорить Олег Соловей. — Він проходив під патронатом Президента України. За його підсумками сформовано збірну команду України, яка представить нашу державу на чемпіонаті світу, який відбудеться у жовтні в Македонії. До слова, від однієї країни у ваговій категорії бере участь лише один спортсмен».

Команда нашої області у загальному заліку посіла третє місце. Наталія Когут, Олександр Медведєв та Микола Грищук виконали норматив майстра спорту України. На початку червня в італійському Ріміні четверо іванофранківців візьмуть участь у Кубку світу з кікбоксингу WAKO, а саме Катерина Соловей, Ігор Максименко, Дзвіна Токарева та Наталія Когут. Вже сьогодні відомо, що у македонському світовому чемпіонаті візьмуть участь Катерина Соловей та Дзвіна Токарева. Усі ці спортсмени тренуються під керівництвом Олега Солов’я та представляють ДЮСШ №1 ФСТ «Україна».