друкувати


Уродженець Коломиї – Заслужений діяч культури Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-20 05:15:01

Почесної відзнаки «Заслужений діяч культури Польщі» удостоєний львівський журналіст, уродженець Коломиї Костянтин Чавага.

Під час урочистого прийому з нагоди відкриття нового приміщення Генерального консульства Польщі у Львові нагороду вручив Генеральний консул РП Гжегож Опалінський. Міністр культури і національної спадщини Богдан Здроєвський відзначив Костянтина Чавагу за заслуги в створенні, популяризації та збереженні польської культури.

Костянтин Чавага був членом ініціативної групи створення Товариства Польської Культури Львівщини, упродовж багатьох років співпрацює з польськими ЗМІ, зокрема є кореспондентом КАІ (Католицького Інформаційного Агенства) та найбільшої в Україні польськомовної газети «Кур’єр Галіцийский”, а також є автором наукових публікацій про міжетнічні та міжконфесійні відносини на українсько-польському прикордонні. Раніше львівський журналіст отримав почесні польські нагороди: «Медаль з нагоди 100-річчя смерті Ю.І. Крашевського» та Диплом і медаль «Міцкевич-Пушкін» Товариства Співпраці «Польща-Схід». Костянтин Чавага є також Лицарем Командором Ордену Святого Григорія Великого - найвищої папської нагороди для мирян.