друкувати


Молодіжний етнодуховний фестиваль "ОБНОВА-ФЕСТ – 2011"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-20 01:00:18

На Зелені свята, 12 червня у Чернівецькому музеї народної архітектури та побуту (м.Чернівці, вул. Московської олімпіади, 38-Б.) відбудеться четвертий молодіжний етнодуховний фестиваль «Обнова-фест».

Проводить його Товариство українських студентів-католиків „Обнова” за підтримки Чернівецької обласної державної адміністрації, міської ради та духовного патронату Коломийсько-Чернівецької єпархії Української Греко-Католицької Церкви.

Фестиваль має на меті через українські народні звичаї, традиції, духовну обрядовість, історичне минуле та сучасну культуру, сприяти зростанню національної самосвідомості молодих людей, виховувати у них почуття патріотизму та поваги до своєї держави.

У програмі фестивалю – спільна молитва за українську молодь, виступи аматорських та професійних танцювальних колективів, виставка-продаж виробів народних майстрів, історична реконструкція, цікаві забави для дорослих і дітей (катання на конях, конкурс дитячої творчості, туристичні атракціони та інше), майстер-класи (виготовлення дощовиць, валяння шерсті, виробництво народних прикрас, клаптикові ляльки-мотанки, гра на народних інструментах та інші), народна кухня, показ національних мультфільмів та кіно, концерт відомих українських гуртів та молодих виконавців.

Передбачається участь у фестивалі аматорських та професійних танцювальних колективів, народних умільців, самодіяльних молодіжних ансамблів,  бардів та музичних гуртів, серед яких – «Самі свої», «SЮR Band» (Київ), «Чумацький шлях» (Хмельницький), «Полюси» (Чернівці), «Тарасова ніч», «Green Silence» (Львів), «От Vinta» (Рівне), та ін.

Довідка: Буковинський етнодуховний фестиваль «Обнова-фест» проводиться з 2008 року. За попередні три роки його відвідало понад 20 тисяч осіб і він увійшов до числа найулюбленіших і найпопулярніших фестивалів західної України. В «Обнова-фесті» взяли участь кращі фольклорні колективи краю («Черемшина», «Южинецькі молодички»...), народні умільці (І.Василович, І.Гончар, Л.Васкул...), формація «Тіні вогню», театри «Гротеск», Чернівецький обласний академічний театр імені Ольги Кобилянської, музичні гурти (дует «Писанка», «Н-Три», «Очеретяний кіт», «Стелсі», «Пропала грамота», «Тарута», «Кораллі», «Знак води», «Фліт», «Тінь сонця»...).

Вхід – 20 грн. Для пенсіонерів і дошкільнят – безкоштовно.